GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mart 2018 Pazartesi 19:49

AK Parti İzmir’de sürpriz karar: O ilçelerde kongre yok! 

AK Parti İzmir İl Başkanlığı kongrelerde aday çıkan ilçelerde seçim yapmama kararı aldı. Bu yüzden Aliağa ve Çeşme’de atama olacak. 

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Aydın Şengül’ün atanmasından sonra ilçelerde başlatılan kongre süreci devam ediyor. Değişim kararı alınan ilçelerin büyük bölümünde kongre yapılırken tek adaylı seçimlerin yapılması tercih ediliyor. 

Parti, iki ya da üç adaylı yarışlara sıcak bakmazken son olarak Selçuk’ta genel merkezin adayı Sema Yeşilçimen’in karşısına çıkarak seçimi kazanan Büyükşehir Meclis Üyesi Osman Başterzi’nin istifasını almıştı. 

Başterzi ile başlayan hareket bazı ilçelere yayıldı. Buca kongresinde de tek liste öneri karşılık bulmayınca İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın karşısına İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Cafer Büyükalmus çıktı ama seçimi kazanamadı. 

İSTİFALARI ALINDI 
Kongresi henüz yapılmayan Aliağa ve Çeşme ilçelerinde de adaylar çıktı. Genel merkezin Çeşme’de aday olacağını açıkladığı İlter Etike’ye rakip olarak Kadın Kolları eski Başkanı Fulya Barbaros çıktı. 

Aliağa İlçesi’nde ise genel merkezden vize alan Kazım Sayın’a rakip olarak İsa Önal çıktı. Önal, kongrede aday olacağını ve kararından vazgeçmeyeceğini açıkladı. 

Gelişmeler üzerine İl Başkanı Şengül genel merkez ile görüşerek iki ilçede yönetimlerin istifasını aldı. Karara göre, iki ilçede kongrenin yapılmayacağı ve atama yönetimlerle devam edileceği belirtildi. Çift adaylı kongreleri by-pass eden bu hamle sonrası iki ilçeden seçilmesi gereken delegeler il kongresine katılamayacak. Parti, 30 değil 28 ilçe delegeleriyle i il kongesinde oy kullanabilecek.